פתיחת תערוכת "שונה ודומה, כולנו שווים" בבת-ים, דוברות בתי המשפט
פתיחת תערוכת "שונה ודומה, כולנו שווים" בבת-ים, דוברות בתי המשפט

תבואו לבית המשפט בבת-ים, יש שם תערוכה מיוחדת

שיתוף פעולה ייחודי: תערוכת "שונה ודומה, כולנו שווים" של אמני אקים ישראל, מוצגת בבית משפט השלום בבת-ים

פורסם בתאריך: 28.5.24 08:18

תערוכת "שונה ודומה, כולנו שווים" של אמני אקים ישראל, מוצגת בבית משפט השלום בבת-ים כחלק משיתוף פעולה של צוות קשרי קהילה בבית המשפט ומוזיאון מורשת בתי המשפט עם אקים ישראל – ארגון ארצי לאנשים עם מוגבלות שכלית ולבני משפחותיהם.

התערוכה, שאותה יצרו אמנים ואמניות עם מוגבלות ממערך הדיור בת-ים של אקים ישראל, עוסקת במושג "שוויון" כשברקע המשמעויות החברתיות הנלוות לערך זה כלפי ובעבור אנשים אלה.

בתערוכה מציגים האמנים את ה"שוויון", מה הוא מסמל עבורם, האם למונח יש משמעות בחייהם ומה זה אומר בראייתם דרך ציור. ביצירות השונות מביעים האומנים את נקודת מבטם ופרשנותם לערך "שוויון". באמצעות חומר וצבע הם מעלים עולם פנימי של מחשבות, תחושות ותקווה גדולה. בתערוכה הצופים יוכלו להיכנס לעולמם של אנשים עם מוגבלות המבטאים מהו שוויון בעבורם.

פתיחת תערוכת "שונה ודומה, כולנו שווים" בבת-ים, דוברות בתי המשפט

פתיחת תערוכת "שונה ודומה, כולנו שווים" בבת-ים, דוברות בתי המשפט

בשבוע שעבר התקיימו יום עיון וטקס פתיחת התערוכה בו השתתפו היוצרות, היוצרים ובני משפחותיהם. במסגרת יום העיון התקיים מפגש עם השופט יאיר חסדיאל, אשר שיתף על עבודת השופטים ובתי המשפט והסביר את החשיבות שמעניקה המערכת לערך שוויון גם דרך הפסיקה. סגנית נשיאת בתי משפט השלום במחוז תל אביב, השופטת רונית אופיר, נפגשה אף היא עם האמנים לשיחה על התערוכה ועל הקשר לבתי המשפט ולסיום ערכו האמנים סיור בבית המשפט ובלשכות השופטים.

לאחר הסיור התקיים טקס הפתיחה בנוכחות נשיאת בתי משפט השלום במחוז תל אביב, השופטת אפרת אור אליאס, סגנית נשיאת בתי משפט השלום במחוז תל אביב, השופטת רונית אופיר, השופט יגאל נמרודי והשופט יאיר חסדיאל חברי צוות קשרי קהילה של בית המשפט בבת-ים, ד"ר אורנה יאיר – אוצרת מוזיאון מורשת בתי המשפט, אליק סטפנסקי, סמנכ"ל אקים ישראל ואסתי ערנג'י, אומנית.

ד"ר אורנה יאיר, אוצרת מוזיאון מורשת בתי המשפט : "תפיסת העולם העומדת בבסיס ערכיה של הרשות השופטת ועליה מכוננת פעילותו של מוזיאון מורשת בתי המשפט היא חיבור והעמקת האמון ההדדי והקשר בין בתי המשפט לחברה תוך התייחסות לערכי המשפט, הצדק והשוויון ותוך שיתוף פעולה עם אוכלוסיות מגוונות. מכאן נוצר שיתוף הפעולה הנוכחי עם ארגון אקים ישראל שיש לו חשיבות רבה בעיני המערכת".

האמנים והאמניות שיצרו את התערוכה: אביב וולף, אביבה יקוטי, אדם סיידון, אולגה מירוצ'ניק, אירנה דייפט, אסתר ערנג'י, בועז רבוי, רן בן זאב ושוקי אביגדור.
אוצרת: ד"ר אורנה יאיר. הפקה: מוזיאון מורשת בתי המשפט, ד"ר אורנה יאיר, הילה רוז, תמר וקסלר. התערוכה תוצג בבית משפט השלום בבת-ים, למשך כארבעה חודשים. הכניסה חופשית.

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה בת ים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות