עבודות בבת-ים, צילום דוברות העירייה
עבודות בבת-ים, צילום דוברות העירייה

עלייה גדולה בכמות הפסולת בבת-ים מתחילת המלחמה, סיוע של מאות אלפי ש"ח לעירייה

מפרוץ המלחמה הוגדלו משמעותית כמויות הפסולת ברשויות רבות: "התקציב יסייע לבת-ים למנוע מפגעי פסולת"

פורסם בתאריך: 26.1.25 08:59

"פסולת בחירום": עיריית בת-ים זכתה בסיוע על סך 750 אלף ש"ח מהמשרד להגנת הסביבה לטובת התמודדות עם גידול כמויות הפסולת בעיר מאז פרוץ המלחמה.

מפרוץ המלחמה, הוגדלו משמעותית כמויות הפסולת ברשויות המקומיות, מה שהוביל לגידול בהוצאות הטיפול בפסולת ולקושי של רשויות במימון הגידול בהוצאות. לכן, המשרד להגנת הסביבה פרסם קול קורא אשר נועד לתמוך ברשויות המקומיות ולסיוע חירום מיוחד בגידול בהוצאות השוטפות, לאיסוף ולפינוי של פסולת ולטיפול בה.

בהמשך לקול קורא זה, עיריית בת-ים קיבלה סיוע על סך 750 אלף ₪. המענק יסייע לעיר בהוצאות השוטפות לאיסוף ולפינוי של פסולת ומניעת מפגעי פסולת. העלייה בהוצאות החריגות נובעות בין השאר מגיוס עובדים לשירות מילואים, חסימת צירים בשל הלחימה, צורך בתוספת נקודות פינוי לנקודות ההתארגנות של צה"ל ותוספת גדולה של פסולת בשטחן של רשויות שקלטו מפונים מעוטף עזה ומגבול הצפון. לקול קורא זה יכלו להגיש בקשות עיריות, מועצות מקומיות, מועצות אזוריות, איגודי ערים ואשכולי רשויות מקומיות אשר נגרמו להם הוצאות עודפות בגין פעילות המלחמה.

מחזיקת תיק איכות הסביבה בעירייה, קטי פיאסצקי, אמרה: "המלחמה, מעבר להשלכות החברתיות והביטחוניות, השפיעה גם על היקף הפסולת וזאת בין היתר בשל מחסור בכוח אדם שגויס למילואים. פינוי פסולת משפיע באופן דרמטי על המרחב הציבורי ועל איכות החיים. התקציב יסייע לבת-ים, ולרשויות אחרות, למנוע מפגעי פסולת בשטחן, שעלולים לפגוע בסביבה ובציבור. אני מברכת על הקצאת התקציבים לטובת המטרה החשובה. אנו נמשיך לפעול למען הסביבה מתוך מחויבות לתושבות ולתושבים ולמען כדור הארץ".

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה בת ים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות