אדיר ניסן
אדיר ניסן

"בעסקי המזון יש הרבה כישלונות אבל כשאתה טוב – אתה טוב"

אדיר ניסן, רק בן 30, החליט להגשים את החלום ולפתוח בית קפה משלו, גם במחיר של ויתור על שכר גבוה, תנאים מפנקים וביטחון כלכלי. ולא, הוא לרגע לא מצטער

פורסם בתאריך: 30.9.18 07:32

איך מנהלים 70 עובדים בגיל 22, ואיך מגיעים להיות בעלים של בית קפה מצליח לפני גיל 30? אדיר ניסן, בעל העסק הצעיר מטיילת בת ים, מספר על הדרך הקצרה אבל המאוד נחושה שעשה מעובדות מטבח ועד שהביא לעיר את רשת רולדין.

ניסן, בן ה-30, פתח את סניף רשת בתי הקפה קצת לפני שמלאו לו 29. בכך הפך לאחד מהבעלים הצעירים ביותר הן בטיילת בבת ים והן ברשת "רולדין". את הבית הקפה הוא פתח לאחר שהחליט להיפרד מעבודה מסודרת עם משכורת גבוהה. ניסן החל את הרומן שלו עם בתי קפה לאחר שהשתחרר מהצבא. תחילה שימש כשוטף כלים בארומה ובתוך 10 חודשים, בגיל 22, מונה לתפקיד מנהל סניף ארומה בקניון איכילוב – סניף גדול עם צוות של 70 עובדים שפועל מסביב לשעון.

במשך שבע שנים ניהל את הסניף, שבו גם הכיר את אשתו ירדן. שם גם החליט לוותר על התנאים המפנקים ולהפוך לעצמאי. "לא למדתי לנהל, זה משהו שטמון בך", הוא אומר ומסכים שנטל על עצמו סיכון אדיר בפרט על רקע המציאות שבה עסקים מקומיים, בפרט בתחום המסעדנות, לא מצליחים לשרוד לאורך זמן רב. "אבל החלום שלי היה שיהיה לי מקום משלי, גם כשהייתי שוטף כלים ידעתי שמתישהו יהיה לי בית קפה", הוא אומר, "בעסקי המזון יש הרבה כישלונות והרבה עסקים נסגרים. לעסק חדש יש יותר סיכויים ליפול מאשר לשגשג, אבל כשאתה טוב – אתה טוב. כמובן שבעבר חשבתי ללכת במסלול בטוח יותר, של צבא, תואר אקדמי ועבודה ממוצעת. חשבתי אחרי הצבא לעשות תואר ראשון, אבל המחשבות עברו לי אחרי שבועיים, כשהבנתי שיש אנשים שזה מתאים להם ויש כאלה שלא".

 

בינתיים ניסן מצליח לעמוד בציפיות עם הבשורה שהביא לבת ים: סניף מקומי של רשת ארצית מצליחה. "אחרי שנים שעבדתי בתל אביב היה חשוב לי להביא את רולדין דווקא לעיר שלי. להביא מוצר איכותי ובית קפה אחר", הוא אומר, "החזון שלי הוא שהבעלים והעובדים יכירו אישית את הלקוח וידעו בדיוק מה הוא שותה, מה הוא אוהב, מה להגיש לו, מה שנקרא שירות ללא מילים. זה כבר עובד עם רוב הלקוחות שלנו. תמיד חלמתי על מקום משפחתי וחמים, מקום בוטיק".

וכדי להדק את הקשרים שלו עם הלקוחות, הטלפון שלו זמין ופתוח לכולם ולא מפסיק לצלצל. "אני רוצה קשר ישיר עם הלקוח", הוא אומר ומסביר כשהוא נשאל על תרבות בתי הקפה בעיר: ״יש תרבות קפה בבת ים, אנשים אוהבים לקבל קפה טוב ושירות טוב ואין הבדל בין הלקוח הבת ימי ללקוח התל אביבי. הלקוחות בבת ים כן מבינים בקפה ומעריכים קפה טוב".

"הלקוח הבת ימי מבין בדיוק כמו בתל אביב"

 

אולי יעניין אותך גם

תגובות

2 תגובות
  1. איילה הוד

    כל מילה בסלע !! רולדין בת ים בית קפה לתפארת !! גאווה לעיר !!! קפה משובח ! אוכל מדהים ! שרות נפלא וחמים ! בהצלחה רבה !!

-->
🔔

עדכונים חמים מ"השקמה בת ים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות