העוגיות של קרן לוי סתם כי בא לי לנשנש משהו מתוק: עוגיות חמאה ושוקולד

פורסם בתאריך: 3.3.18 12:30

קרן לוי היא אם לשלושה, שהחליטה להפוך את התחביב למקצוע וללמוד אפייה בבית הספר לבישול תדמור. אחד המתכונים האהובים עליה הוא המתכון להכנת עוגיות ממולאות בשוקולד, קלות להכנה שנחטפות מהצלחת. "בכל פעם שמגיעים אורחים ואין לי זמן רב להתכונן, אני מכינה את העוגיות האלו וההצלחה מובטחת ומיידית", היא אומרת.

מה צריך?

200 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

280 גרם קמח

100 גרם שקד טחון

קורט מלח

איך מכינים?

מערבבים בקערה אחת את כל המרכיבים ויוצרים בצק אחיד. מניחים במקרר למנוחה של חצי שעה עד שעה.

לאחר הקירור, מוציאים את הבצק, מחלקים אותו לכדורים ויוצרים חור במרכזו של כל אחד מהכדורים.

מכניסים לתנור בחום של  180 מעלות לכ-10 דקות.

בקערה נפרדת מכינים גנאש שוקולד עם 100 מיל' שמנת מתוקה ו-200 גרם שוקולד מריר.

לאחר האפייה מזלפים את הגנאש במרכז העוגיה ומשאירים במקרר להתייצבות.

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה בת ים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות