פוסט מרגש קורא לציבור להתגייס לטובת הרחבת הפארק לזכרה של רוני אשל ז"ל, התצפיתנית הגיבורה שנפלה ב- 7 באוקטובר במוצב נחל עוז. שרון אשל, אמה של רוני, פרסמה השבוע פוסט במיוחד לכבוד יום הולדתה שלה, בו סיפרה על הגעגועים העצומים לבתה האהובה. במקביל, יצאה המשפחה במבצע גיוס המונים לשם הרחבת הפארק שמוקם בימים אלו לזכרה של רוני.
"תמיד חשבתי שיש לי יום הולדת מיוחד, נולדתי ב-9.9 וגם בא' ראש השנה", כתבה שרון. "אומרים שהנשמה יודעת שהיא עומדת לעזוב את העולם כמה שבועות לפני. לפני שנתיים רוני כתבה לי ברכה ליום ההולדת בוואטסאפ. אף פעם לפני היא לא כתבה לי ברכה, זה תמיד היה חיבוקים ונשיקות. היא כתבה לי ברכה וכל כך התרגשתי ממה שהיא כתבה. כשאני קוראת את זה היום זה מרגיש כמו הצוואה שלה אליי. תשמחי, היא כותבת לי, תהיי מאושרת ואת האמא הכי טובה בעולם. ומאז אני שונאת את יום ההולדת שלי, שונאת! זו המתנה שקיבלתי חודש אחרי?! לאבד את רוני שלי. זה לא הוגן, זה לא צודק ושוב למה? למה? למה? שונאת את יום ההולדת שלי כי אני יודעת מה תיכף מגיע אחריו, אזכרה, אזכרה לבת שלי. באיזה עולם זה הגיוני? באיזה עולם אני צריכה להתכונן לאזכרה?"

עמדות התצפיתניות בפארק רוני, צילום פרטי
בפוסט המרגש, שזכה למאות תגובות ואלפי שיתופים, קראה שרון לציבור לתרום למען הרחבת פארק רוני, שהקמתו כבר החלה במרכז היישוב צור יצחק, בו מתגוררת המשפחה. "לפני שנה בדיוק הקמנו את פארק רוני אשל ועכשיו יש לנו הזדמנות להרחיב את הפארק", כותבת שרון ומוסיפה: "אנחנו רוצים פארק לילדים, לילדים שרוני אהבה כל כך".
שטח הפארק ניתן למשפחה על ידי המועצה האזורית דרום השרון ו-ועד היישוב. הוא ישתרע על פני 4.5 דונמים ויכלול שביל דינמי, ארבעה בתי עץ למשחקי ילדים, עגלת קפה קהילתית, פינות פיקניק, שתי עמדות של תצפיתניות, שתי ערוגות קהילתיות עם עשבי תיבול ולמעלה ממאה עצי פרי שילמדו על חיים טבע והמשכיות.
איל, אביה של רוני, מספר על תהליך הקמת הפארק: "את החלק הראשון של הפארק חנכנו לפני מספר חודשים בנוכחות נשיא המדינה ואישים חשובים. חשבנו שהפארק זאת הדרך הנכונה והטובה ביותר להנציח את רוני שאהבה פירות, וכל מבנה הפארק הוא סביב עצי פרי בלבד. בחלק שכבר קיים על שטח חצי דונם יש כבר שתי עמדות אמיתיות לחלוטין של תצפיתניות שאייל זמיר, שהיה אז מנכ"ל משרד הביטחון, תרם לנו, ובהן ניתן לראות סרטונים על עבודת החמ"ל וסרטונים על רוני עצמה. הפארק כל כך מיוחד שיהיה גם בו משפט מיוחד: "כאן מותר לקטוף". זה פארק שמיועד לילדים שיוכלו להגיע ולקטוף מכמעט 130 עצי פרי ואנשים יוכלו לטייל בו. אפילו קיבלנו את הכתובת כמתנה מחברת וויז ומי שרוצה להגיע פשוט צריך לרשום 'פארק רוני אשל צור יצחק' וזה מוביל אותנו ישירות לפארק".
היעד שהוצב בגיוס ההמונים הוא להגיע לתרומות בסכום כולל של כ- 3.5 מיליון שקלים, כאשר עד כה נאספו למעלה מ- 200 אלף שקלים. איל: "פתחנו את גיוס ההמונים השבוע, ההיענות היא מדהימה ואנו זוכים לתגובות נהדרות. שמנו כיעד 3.5 מיליון שקל שזאת עלות הקמת הפארק ואני אופטימי שנגייס את כל הכסף. חלקו הראשון של הפארק משתרע על חצי דונם ויש בו את שתי עמדות התצפיתניות. החלק המרכזי ייצא לדרך לאחר החגים ואני מקווה שעד סוף השנה הפארק כולו ייפתח לטובת הציבור".

פארק רוני בצור יצחק, צילום פרטי
איל, זאת בוודאי ההנצחה הכי משמעותית שעשיתם לזכרה של רוני.
"בהחלט ובגלל זה היה חשוב לנו להוציא לפועל תכנית כה מרגשת עם המון אספקטים. קיבלנו תמיכה מחבקת ואוהבת מתושבי היישוב שלנו. כבר היום אנו מתרגשים מאוד לראות בימי ראשון חיילים שמגיעים לתרבות יום א' כאשר קצינות החינוך של היחידות מספרות על ה- 7 באוקטובר, על עבודת התצפיתניות ועל רוני שהייתה גיבורה ונתנה דיווחים עד הדקות האחרונות. זה מחמם את הלב ומרגש אותנו כל פעם מחדש".
לצד ההנצחה המרגשת של בתו האהובה, איל לא עוצר לרגע במשימה נוספת של חייו והיא קידום המהלך של הקמת ועדת חקירה ממלכתית. הוא אחד הקולות הבולטים ב"מועצת אוקטובר" הקוראת להקמת ועדת חקירה ממלכתית והוא אינו מתכוון לוותר על דרישה זו: "אני מאוד אופטימי לגבי הדרישה שלנו להקמת ועדת חקירה ממלכתית. כאשר תתחלף ממשלה תקום ועדת חקירה ממלכתית ונוכל להתחיל את הליך השינוי שכל כך מתבקש במדינה ובחברה שלנו. אנחנו אומה פצועה ומדממת ורק השבוע איבדנו עוד 10 אנשים. אני רוצה את הצדק, רוצה שהאמת תצא לאור. אני כל כך רוצה שאנשים שקשורים בקשר ישיר ל- 7 באוקטובר ישלמו על כך בדין, אם זה דרג מדיני או צבאי. רק ועדת חקירה ממלכתית תוכל למצות איתם את הדין ולדרוש מהם מסקנות אישיות. אני מקווה שחלק מהמסר בהקמת הפארק יהיה מסר לדור החדש שאנחנו לא נשכח ושאנחנו עושים הכל כדי שיהיה פה גם את התיקון שכל כך מתבקש ונדרש".

רוני אשל ז"ל עם משפחתה, צילום פרטי
מה דעתך על כוונת ראש הממשלה להקמת ועדת חקירה ממשלתית?
"אנחנו נמשיך לעמוד על הרגליים האחוריות בדרישה שלא תוקם אותה ועדת חקירה ממשלתית שראש הממשלה רוצה להקים, שזה פשוט בלתי אפשרי. אנו נמצאים במדינה דמוקרטית שהיא מדינת חוק ויש חוק אחד וברור לגבי הקמת ועדות חקירה ממלכתיות ובאמצעות החוק הזה נשיג את האמת שתתפרץ החוצה כי פשוט אין אפשרות אחרת. כל קונסטלציה של הקמת ועדת חקירה אחרת לא תביא ליישום האפשרויות להסקת מסקנות אישיות. המשמעות של ועדת חקירה ממשלתית היא רק אחת – לתת לראש הממשלה את הזמן ולאפשר לו להחליט את מי חוקרים ואיך חוקרים. זה בלתי אפשרי ולא לעניין ואנו מקווים שזה לא יקרה".
נראה שראש הממשלה כבר לא מתרגש ממחאות, כמו מחאת משפחות החטופים וגם זאת שלכם לגבי הדרישה להקמת ועדת חקירה ממלכתית.
"אנחנו ערים לכל ההתפתחויות שקיימות. אני בלב כבד גם לגבי ההתפתחות האחרונה עם התקיפה בקטאר ואני מאוד פוחד שאנחנו מצמצמים את האפשרויות לראות את החטופים אצלנו בבית. אני מקווה שההחלטות האלו לא יקברו, תרתי משמע, את האפשרויות שנראה את החטופים בבית ואני רוצה לקוות שביום מן הימים יהיה לזה סוף לכל הליך ההחלטות הקלוקל שקיים כאן כרגע. נגזר עלינו להיות משפחות שכולות ומשפחות החטופים ואנו נמשיך לעשות הכל כדי שהליך קבלת ההחלטות יהיה טוב יותר ולא שנוי במחלוקת כמו המצב כיום".
לתרומה להרחבת פארק רוני היכנסו לקישור:





תגובות