צילום: דוברות בית החולים וולפסון
מרכז רפואי וולפסון צילום: דוברות בית החולים וולפסון

בכיר לשעבר בוולפסון הורשע באונס אמו של מטופל ועבירות מין בשתי מטופלות

פרופ' אריה לוין, שהיה מנהל היחידה לגסטרואנטרולוגיה ותזונה לילדים בוולפסון, הורשע בהסדר טיעון בעבירות מין חמורות, בהן במטופלת בת 16. "פעל באכזריות רבה"

פורסם בתאריך: 3.2.26 06:02

בית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע את פרופ' אריה לוין, גסטרואנטרולוג ילדים, לשעבר מנהל יחידה בבית החולים וולפסון, תושב מזכרת בתיה, שהודה במסגרת הסדר טיעון באונס אימו של אחד ממטופליו ובביצוע עבירות מין בשתי מטופלות. ההסדר אינו כולל הסכמה לגבי העונש. העבירות בוצעו במרפאת ברחובות, תל אביב ובת-ים, ובמשרדו בבית החולים וולפסון.

על פי כתב האישום המתוקן שהוגש על ידי על ידי עורכות הדין גלי חצב וקורל שריג- פאפו מפרקליטות מחוז תל אביב, לוין ביצע מעשים מגונים בשתי מטופלותיו, בין היתר נגע באיבר מינן ובחזה שלהן, כאשר בחלק מהמקרים המעשים קרו מיד בתום הטיפול, ובעודן שכובות עירומות על מיטת הטיפולים. בנוסף אנס את אמו של אחד ממטופליו הקטינים באמצעות החדרת אצבע לאיבר מינה, אשר הגיעה למשרדו לאסוף מסמכים השייכים לבנה. במקרה אחר ביצע במטופלת בדיקות פולשניות מבלי שנתנה את הסכמתה לכך, תוך שימוש לרעה בכוח המשרה. את העבירות ביצע בין השנים 2013 ל-2021.

הסדר הטיעון נחתם לאחר שמיעת ראיות התביעה ולאחר הליך גישור, במסגרתו לוין חזר בו מכפירתו בכתב האישום והודה והורשע בכתב האישום המתוקן. ההסדר אינו כולל הסכמה לגבי העונש, אולם לוין התחייב להפקיד פיצוי לנפגעות בסך 750 אלף שקל לפני הטיעונים לעונש. כמו כן, הוא יודיע למשרד הבריאות שלא יעסוק עוד ברפואה ויבקש לבטל את רישיון הרפואה שלו לצמיתות.

בכתב האישום המתוקן נכתב כי "הנאשם הינו רופא מומחה בתחום גסטרואנטרולוגיה ילדים משנת 1998, ומנהל יחידה לגסטרואנטרולוגיה ותזונה לילדים בבית חולים וולפסון בחולון משנת 2003 … משנת 2000 או במועד סמוך לכך, טיפל הנאשם במטופלים בתחום מומחיותו גם במרפאותיו הפרטיות אשר ברחובות  ובתל אביב".

עוד נטען כי "בשנת 2013 הזמין הנאשם את אמו של אחד ממטופליו למשרדו בבית חולים וולפסון על מנת לקחת מסמכים רפואיים של בנה. כשנכנסה למשרדו סגר פרופ' לוין את דלת חדרו, ונעל אותה עם מפתח … אחז בכתפיה, סובב אותה … משך את מכנסיה ותחתוניה מטה, והדף אותה כך
שנשכבה על המיטה. מיד לאחר מכן, החדיר הנאשם את קצה אצבעו לאיבר מינה … הקורבן קיפלה את רגליה, דחפה את הנאשם ברגליה, התרוממה מהמיטה, הרימה את תחתוניה ומכנסיה, ויצאה מהחדר. במעשיו האמורים לעיל, בעל הנאשם את ב.ב שלא בהסכמתה החופשית".

עוד נטען לגבי אירוע אחר, כי "בין השנים 2004 ועד 2016 היה הנאשם רופאה של מטופלת אחרת וטיפל בה ביחידה לגסטרואנטרולוגיה בבית חולים וולפסון. החל משנת 2010 ועד 2012 ביצע הנאשם בקורבן בדיקות רפואיות פולשניות וזאת מבלי שהיא או אימה נתנו לכך הסכמה מדעת. במעשיו אלו השתמש הנאשם לרעה בסמכותו כרופאה של הקורבן ועשה מעשה שרירותי שפגע בזכותה לפי חוק זכויות החולה".

באישום נוסף נטען כי "בתקופות שונות בין השנים 1998-2019 היה הנאשם רופאה של אישה וטיפל בה בבית החולים וולפסון, במרפאה בתל אביב אחרת ובמרפאה בבת-ים. במהלך הזמן פנתה הקורבן לנאשם לצורך קבלת טיפול רפואי, עקב התדרדרות במצבה הרפואי … בהמשך לאמור, בתקופה שבין השנים 1998-2001 או בסמוך לכך, הגיעה לביקורים וטיפולים רפואיים תכופים במרפאה בעיר באיזור, כאשר היא מלווה באמה. באותם הביקורים, נהג הנאשם, באופן תכוף לבצע בקורבן בדיקה רקטלית בפי הטבעת. לאחר שהבדיקה הסתיימה, נהג הנאשם לחבק אותה. בהמשך חלה החמרה במצבה והיא פנתה אל פרופ' לוין והגיעה למרפאתו בבית החולים וולפסון. עוד נטען כי "עם הגעתה לחדר הבדיקה, חיבק הנאשם אותה ונעל את דלת החדר לאחר מכן. לאחר מכן הורה לה להתפשט … לאחר שביצע בה בדיקה רקטלית והיא התלבשה חיבר אותה ונישק אותה".

בסעיף אישום אחר נטען כי ביצע מעשה מגונה בצעירה בבית החולים וולפסון, כאשר אמה בתוך החדר אך מאחורי וילון מפריד.

עו"ד רווית זילברפרב, המייצגת את אחת מנפגעות העבירה מטעם הסיוע המשפטי במשרד המשפטים: "אריה לוין פעל באכזריות רבה כשקיבל לטיפולו נערה בת 16, שסמכה עליו כרופא-גסטרו, שיטפל בה ויטיב אתה, ובמצב של חוסר אונים מוחלט, כשהיא נבדקת מולו ללא בגדים, הוא ביצע בה מעשה מגונה. לצערנו, הוא הודה רק בחלק מעובדות כתב האישום המקורי שהוגש נגדו, במסגרת כתב אישום מתוקן שהוצג בהסדר טיעון. ועדיין – עבור הנפגעת, שהתייצבה היום באומץ לשמיעת הכרעת הדין, היה משמעותי מאוד לשמוע אותו מודה בעבירת מין שביצע בה. אנו מקווים שבית משפט ימצה עם הנאשם את הדין ויגזור עליו שנות מאסר משמעותיות, בהלימה עם רמת האכזריות בה נקט".

תגובות

אין תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה בת ים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות